Nieuws

Vacature adjunct-directeur

4 maart 2024

Deze functie is nieuw binnen onze organisatie. Samen met de directeur vorm je het directieteam. We zoeken een ondernemende strateeg die naast passie en bevlogenheid, een gezonde dosis zakelijkheid en daadkracht kan combineren met de gave om mensen, en ons team, te motiveren en samen doelen te behalen.

Over de LVAK

De LVAK is een maatschappelijk betrokken non-profitorganisatie die zich inzet voor de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling. In Nederland bestaat de Wet Meldcode die professionals verplicht te handelen bij vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling. De LVAK biedt in hoofdzaak professionele ondersteuning aan de deskundige persoon Meldcode binnen een organisatie (de zgn. aandachtsfunctionaris). Deze ondersteuning bestaat voor een groot deel uit driedaagse basistrainingen en zgn. bijscholingsdagen (eendaagse scholingen) voor leden. Ook ontwikkelt de vereniging materialen die de aandachtsfunctionaris binnen zijn of haar organisatie in kan zetten om de meldcode te implementeren en te borgen. Daarnaast zet de vereniging zich bij beleidsmakers in voor de taakinhoudelijke, maatschappelijke en sociale belangen van de aandachtsfunctionaris. Ook stelt de vereniging zich ten doel om als (landelijke) normsteller van de taken van de aandachtsfunctionaris op te treden om een goede kwaliteit van de aandachtsfunctionaris te waarborgen.

Wat ga je doen?

Als adjunct-directeur werk je in een klein team aan het voortdurend verbeteren van kwaliteit van dienstverlening aan de leden. Je ondersteunt op het gebied van personeelsmanagement, houdt het werk en de voortgang in de gaten, gaat vakinhoudelijk aan de slag met beleid en ontwikkeling. Je ontwikkelt je naast de directeur tot boegbeeld naar buiten en je treedt op als vervanger van de directeur wanneer dit nodig is.
In de toekomst behoort het overnemen van de functie van directeur tot de mogelijkheden.

Wat breng je mee?

We zoeken iemand die:

 • Kan bouwen aan een organisatie waarin medewerkers zich kunnen ontwikkelen, met plezier en gezond hun werk kunnen doen, met veel ruimte en verantwoordelijkheid.
 • Procesmatig, resultaatgericht en data gedreven kan werken.
 • Taken en verantwoordelijkheden kan delegeren en kan controleren op resultaten.
 • Beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • Relevante werkervaring meebrengt en ruime kennis heeft betreffende de Wet meldcode.
 • Ervaring heeft met personeelsmanagement.
 • Beschikt over een professionele uitstraling.
 • Beschikt over sterke communicatieve vaardigheden.
 • Vloeiend Nederlands schrijft.
 • 24 uur per week beschikbaar is met een uitloop naar 32 uur.
 • Bereid is om minimaal twee dagen per week op kantoor in Alkmaar te werken en meerdere dagen per jaar in Utrecht aanwezig te zijn bij de bijscholingsdagen.

Verder werk je proactief en resultaatgericht, je bent initiatiefrijk en je bent goed in plannen. Je hebt een sterk analytisch vermogen, ziet mogelijkheden voor verbetering, en weet deze om te zetten in bruikbare adviezen en praktische uitvoering. Zelfstandig en zorgvuldig werken gaat je goed af.

Wij bieden:

 • Een tijdelijk contract van zeven maanden met intentie tot verlenging naar vast contract bij goed functioneren.
 • De mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken.
 • Salaris conform loonwijzer; het minimum bruto maandsalaris is 2.900 EUR en het maximum bruto maandsalaris is 3.900 EUR, afhankelijk van relevante kennis en ervaring (op basis van 24 uur).
 • Vakantietoeslag 8%.
 • Eindejaarsuitkering.
 • Pensioenregeling.
 • Ruime regeling vakantiedagen.

Solliciteren kan door vóór 2 april 2024 een e-mail met motivatie en CV te sturen ter attentie van Janet van Bavel, voorzitter LVAK, vacatures[at]lvak.nl o.v.v. Vacature Adjunct-directeur. De gesprekken vinden plaats op 25, 26 en 29 april 2024.
Wil je meer weten of van gedachten wisselen over de vacature? Neem gerust contact op via: vacatures[at]lvak.nl
Aan de geselecteerde kandidaten vragen wij, in het kader van ons integriteitsbeleid, een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG).

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Vacature Werkgroep Keurmerk Meldcode

11 maart 2024

Voor de werkgroep Keurmerk Meldcode is de LVAK op zoek naar nieuwe leden die kunnen ondersteunen bij de toetsing van protocollen voor de aanvraag van het Keurmerk meldcode.

Keurmerk Meldcode

Het Keurmerk Meldcode wordt uitgereikt als tenminste één aandachtsfunctionaris uit de organisatie een lidmaatschap heeft bij de LVAK en de organisatie beschikt over een protocol dat aan de wettelijke eisen voldoet.

Het doel van het Keurmerk Meldcode is aan kunnen tonen dat er tenminste één aandachtsfunctionaris uit de organisatie geschoold is en jaarlijks bijgeschoold blijft en dat er wordt gewerkt met de stappen van de meldcode aan de hand van een protocol dat aan de wettelijke eisen van de Wet meldcode voldoet.

Toetsing protocol meldcode

Na het aanvragen van het Keurmerk Meldcode wordt het protocol getoetst door leden van de toetsingscommissie. Als het protocol niet voldoet aan de wettelijke eisen wordt er feedback gegeven en kan de aandachtsfunctionaris na het verwerken van de feedback het protocol opnieuw sturen. De toetsingscommissie zal het aangepaste protocol opnieuw toetsen. Als het protocol voldoet aan de eisen wordt het Keurmerk meldcode voor twee jaar afgegeven.

Toetsingscommissie

De toetsingscommissie bestaat uit meerdere leden en wordt aangestuurd door de coördinator werkgroep Keurmerk meldcode van de LVAK. De leden toetsen zelfstandig met ondersteuning van de coördinator, daarnaast komen de leden indien nodig één keer per drie maanden bij elkaar om gezamenlijk protocollen te toetsen.

Over LVAK

De LVAK is een vereniging die zich primair ten doel stelt om de aandachtsfunctionaris huiselijk geweld en kindermishandeling binnen zijn of haar organisatie te ondersteunen bij het in stand houden en/of bevorderen van continuïteit en deskundigheid bij de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling.
Daarnaast zet de vereniging zich bij beleidsmakers in voor de taakinhoudelijke, maatschappelijke en sociale belangen van de aandachtsfunctionaris. Ook stelt de vereniging zich ten doel om als (landelijke) normsteller van de taken van de aandachtsfunctionaris op te treden om een goede kwaliteit van de aandachtsfunctionaris te waarborgen.
De vereniging wil haar doel bereiken door de belangen van de aandachtsfunctionaris te behartigen, het bevorderen van deskundigheid en op te treden als normsteller. Tevens ontwikkelt de vereniging materialen die de aandachtsfunctionaris binnen zijn of haar organisatie in kan zetten om de meldcode te implementeren, te borgen en collega’s en beleid te motiveren om de meldcode in te zetten bij vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling.

Wat ga je doen?

Samen met de coördinator en andere leden van de toetsingscommissie, zorg je voor continuïteit, borging en kwaliteit van het toetsen van de protocollen voor het Keurmerk Meldcode. Je toetst de protocollen die ingestuurd zijn voor de aanvraag Keurmerk Meldcode aan de hand van een checklist.

Wat breng je mee?

We zoeken iemand die:

 • Beschikt over een lidmaatschap bij de LVAK, en werkzaam is bij een organisatie die beschikt over het Keurmerk Meldcode.
 • Vanuit een ZZP basis, of vanuit een organisatie kan werken.
 • Gemiddeld drie uur per week kan besteden aan het toetsen van de protocollen. Bereid is om één keer per drie maanden aanwezig te zijn voor overleg op locatie in Alkmaar, Utrecht of online.
 • Interesse en eventueel kennis heeft van de verschillende sectoren die verplicht zijn met de Meldcode te werken.
 • Zowel zelfstandig als in teamverband proactief, zorgvuldig en resultaatgericht kan werken.
 • Vloeiend Nederlands schrijft en digitaal vaardig is.

Wij bieden

Wij bieden een werkomgeving met enthousiaste en gedreven collega’s binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is. Daarnaast beiden wij:

 • Een vergoeding, gebaseerd op ZZP-basis, inclusief btw van € 45,- per uur, vergoeding van reiskosten op basis van € 0,23 per km.
 • De mogelijkheid om vanuit huis te werken.

Solliciteren

Lijkt toetsen van protocollen een mooie aanvulling op je huidige functie?
Solliciteren kan door vóór 2 april 2024 een e-mail met motivatie en CV te sturen ter attentie van Tea Hol, directeur LVAK, vacatures[at]lvak.nl o.v.v. Vacature Werkgroep Keurmerk Meldcode.

De gesprekken vinden plaats in de laatste week van april en de tweede week van mei.

Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Tea Hol, directeur LVAK: 06 – 20 77 88 16


Actie: € 65,- korting op lidmaatschap na Training Aandachtsfunctionaris

14 juli 2023

Als je na 1 oktober 2023 een certificaat Training Aandachtsfunctionaris Huiselijk Geweld en Kindermishandeling/Ouderenmishandeling bij een Hobéon-gecertificeerde scholingsaanbieder behaalt, en je wordt binnen zes maanden lid bij de LVAK, dan krijg je €65,- korting op het eerste jaar lidmaatschap!

Na het afronden van een Training Aandachtsfunctionaris worden veel mensen lid bij de LVAK. Het lidmaatschap biedt de beste manier om je kennis over de meldcode up-to-date te houden.
Om de twijfelaars over de streep te trekken, geeft de LVAK dit najaar maar liefst €65,- korting op het eerste jaar lidmaatschap. Kijk wat het lidmaatschap inhoudt op de inschrijvingspagina.

Actievoorwaarden:

 • Je hebt na 1 oktober 2023 een certificaat Training Aandachtsfunctionaris Huiselijk Geweld en Kindermishandeling/Ouderenmishandeling bij een Hobéon-gecertificeerde scholingsaanbieder behaald.
 • Je wordt binnen zes maanden nadat het certificaat is uitgereikt lid bij de LVAK.
 • De korting geldt alleen voor het eerste jaar dat je lid bent. Bij verlengen zal het normale tarief in rekening worden gebracht.
 • De actie geldt alleen voor nieuwe leden, niet voor mensen die al lid zijn/waren, en alleen voor personen die zelf de training hebben afgerond.

Deze actie loopt tot 31 juli 2024.

Training afgerond na 1 oktober 2023? Schrijf in met korting!


Werken met de meldcode een extra uitdaging bij nieuwkomersgezinnen?

28 maart 2023

70 Procent van de aandachtsfunctionarissen die werken met de meldcode kindermishandeling vindt het heel moeilijk daarover in gesprek te gaan met ouders in nieuwkomersgezinnen. 56 Procent van de aandachtsfunctionarissen geeft aan dat het signaleren van kindermishandeling bij nieuwkomersgezinnen (veel) moeilijker is dan bij andere gezinnen.

Dat blijkt uit het onderzoek ‘Werken met de meldcode kindermishandeling: een extra uitdaging bij nieuwkomersgezinnen? van Pharos – expertisecentrum gezondheidsverschillen. De onderzoekers van Pharos spraken daarvoor met 225 aandachtsfunctionarissen huiselijk geweld en kindermishandeling. Deze professionals werken binnen de jeugdgezondheidszorg, kinderopvang, onderwijs en Veilig Thuis. De geïnterviewden schatten in dat hun collega’s in de organisatie het uitvoeren van de stappen in de meldcode kindermishandeling nóg lastiger vinden.

Lees meer


De LVAK zoekt redactiemedewerker voor de MeldcodeQuiz

20 februari 2023

De MeldcodeQuiz is een initiatief van de LVAK, met als doel om de meldcode op een laagdrempelige manier binnen organisaties breder onder de aandacht te brengen en te houden. Elke woensdag krijgen spelers, inmiddels al meer dan 7000, een nieuwe meerkeuzevraag via e-mail toegestuurd. De quizvragen zijn niet alleen gericht op aandachtsfunctionarissen, maar ook op andere medewerkers die met de meldcode werken. Bij iedere vraag wordt het goede antwoord toegelicht met relevante informatie over het betreffende onderwerp, zodat de deelnemer zijn/haar kennis uit kan breiden.

Voor de redactie van de MeldcodeQuiz is de LVAK op zoek naar een enthousiaste medewerker die:

 • Ongeveer twee uur per week beschikbaar is voor redactioneel werk vanuit huis en bereid is om één keer per maand aanwezig te zijn voor overleg op locatie in Alkmaar.
 • Ruime ervaring heeft in het werken met de Wet meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling, en beschikt over kennis van relevante ontwikkelingen binnen de Wet meldcode, de rol van de aandachtsfunctionaris en de verschillende sectoren die verplicht zijn om met de Meldcode te werken.
 • Vragen kan bedenken die betrekking hebben op de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling, en (bij voorkeur ook) vragen die betrekking hebben op ouderenmishandeling.
 • Kundig is in het opzoeken van relevante informatie behorend bij de quizvraag van de week, deze informatie kunnen toetsen op actualiteit, wettelijke eisen en betrouwbaarheid.
 • De Nederlandse taal goed beheerst, beschikt over goede schrijf- en communicatievaardigheden en digitaal vaardig is.
 • Vanuit ZZP-basis of vanuit een organisatie voor een vergoeding kan werken.

De LVAK biedt:

 • Een leuke werkomgeving met enthousiaste en gedreven collega’s binnen een organisatie die volop in ontwikkeling is.
 • Een vergoeding, gebaseerd op ZZP-basis van € 45,- per uur, inclusief BTW en exclusief reiskosten.
 • De mogelijkheid om (deels) vanuit huis te werken.
 • De mogelijkheid om vrij deel te nemen aan de reguliere bijscholingsdagen en symposia van de LVAK, om daarmee kennis te vergroten over de meldcode, huiselijk geweld en kindermishandeling t.b.v. de MeldcodeQuiz.

Solliciteren?

Lijkt het meewerken aan de MeldcodeQuiz een mooie aanvulling op je huidige functie? Neem dan vóór 28 februari contact op met de LVAK. Dan laten we je per omgaande weten waar je je sollicitatiebrief en C.V. naartoe kunt sturen.

De gesprekken vinden plaats op 6 maart in Alkmaar.

Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met de LVAK

Over de LVAK

De LVAK is een vereniging die zich primair ten doel stelt om de aandachtsfunctionaris huiselijk geweld en kindermishandeling binnen zijn of haar organisatie te ondersteunen bij het in stand houden en/of bevorderen van continuïteit en deskundigheid bij de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling.


Meer nieuws in het nieuwsarchief

© Copyright 2024, Vereniging LVAK, alle rechten voorbehouden.