Nieuws : archief : 2013

Studente ontwerpt spel om mishandeling bespreekbaar te maken

20 november 2013

Een studente aan Fontys Hogeschool Pedagogiek, heeft een kwartetspel ontworpen dat het makkelijker moet maken om kindermishandeling en huiselijk geweld bespreekbaar te maken. Het spel is bedoeld voor hulpverleners en instellingen die met kinderen werken.

Het spel heeft een signaalfunctie omtrent mishandeling of huiselijk geweld. Vanuit de reacties die het kind geeft, kunnen eventueel verdere stappen worden ondernomen zoals het invullen van een risico-inventarisatie instrument als Care-NL. Bovendien kan het spel dienen als uitlaatklep en kinderen handelingsalternatieven bieden zodat ze weten wat ze kunnen doen als ze met huiselijk geweld of mishandeling worden geconfronteerd. Het spel is nadrukkelijk niet bedoeld om vast te kunnen stellen of er daadwerkelijk sprake is van mishandeling of huiselijk geweld.

Succes


Studente Nicky Pasmans heeft het spel ontworpen als onderdeel van de minor Jeugdzorg van de opleiding Pedagogiek bij Fontys. Daarvoor moest ze samen met mede-studenten een product ontwikkelen rond het thema kindermishandeling en huiselijk geweld. Het spel bleek zo’n succes dat het inmiddels in gebruik is genomen bij verschillende organisaties op het gebied van jeugdzorg, zoals IDRIS, Kompaan en de Bocht, Oosterpoort en RIBW.

Vanaf 1 november is het spel te koop op bol.com en vanaf december ook via de website van Amare Zorg, het bedrijf van Nicky Pasmans en compagnon Marjet Kivits.

© Copyright 2024, Vereniging LVAK, alle rechten voorbehouden.