Nieuws : archief : 2016

Het centrum Seksueel Geweld helpt slachtoffers van seksueel geweld

26 april 2016

Het Centrum Seksueel Geweld (CSG) biedt dag en nacht hulp aan iedereen die kort geleden een aanranding of verkrachting heeft meegemaakt. Een slachtoffer van een aanranding of verkrachting heeft lichamelijke en psychische hulp nodig en wil vaak aangifte doen. Het Centrum Seksueel Geweld maakt dit mogelijk. Het doel van het CSG is slachtoffers van seksueel geweld zo snel mogelijk goede en gerichte zorg te bieden.

Binnen het CSG wordt medische, psychologische en forensische hulp geboden. De samenwerking tussen artsen, verpleegkundigen, psychologen en politie binnen het centrum voorkomt dat slachtoffers iedere keer opnieuw hun verhaal moeten doen en op verschillende plekken hulp moeten zoeken. Een adequate eerste opvang door professionals verkleint het risico op medische problemen en psychische klachten zoals een posttraumatische stressstoornis.

Voor wie?

Het CSG is er voor vrouwen en mannen, meisjes en jongens van alle leeftijden die kort geleden een aanranding of verkrachting hebben meegemaakt. Ook slachtoffers die geen aangifte willen doen, kunnen bij het CSG terecht.

Contact

In Nederland ontstaat een landelijk netwerk van CSG’s die allen volgens landelijke kwaliteitscriteria werken. Slachtoffers kunnen nu bij elf centra in Nederland terecht. Omdat er direct na een verkrachting grote kansen liggen op het medische en forensische vlak, is het belangrijk zo snel mogelijk contact te hebben met het CSG. Het Centrum Seksueel Geweld is 24/7 bereikbaar op 0800 0188. Kijk voor meer informatie op www.centrumseksueelgeweld.nl.

Plaatsen in Nederland waar de CSG’s te vinden zijn:

© Copyright 2024, Vereniging LVAK, alle rechten voorbehouden.