Nieuws : archief : 2022

LVAK viert 10-jarig bestaan

15 september 2022

De LVAK, de vereniging voor aandachtsfunctionarissen huiselijk geweld en kindermishandeling, bestaat dit najaar 10 jaar. Dit jubileum wordt gevierd door aandachtsfunctionarissen huiselijk geweld en kindermishandeling te bedanken voor hun inzet. Aandachtsfunctionarissen die bij de LVAK zijn aangesloten, zullen in september en oktober 2022 via een reeks feestelijk aangeklede scholingsdagen door heel Nederland in het zonnetje worden gezet.

De LVAK verlaat voor deze gelegenheid haar vaste scholingslocatie in Utrecht, en gaat op tournee door Nederland. Voor het 10-jarig jubileum is er een uniek programma uitgewerkt: “leren met een feestelijk tintje”, waarvoor de LVAK naar vijf unieke locaties, verspreid over het land, in september en oktober 2022 naar haar leden toe komt. De onderwerpen gespreksvoering en samenwerken staan op deze dagen centraal.

Tea Hol, directeur LVAK: “We trekken al 10 jaar de kar om te zorgen dat beroepskrachten die met de meldcode moeten werken terecht kunnen bij een deskundige aandachtsfunctionaris. En met succes, want we groeien nog steeds flink door, en bereiken op die manier steeds meer mensen. En daarmee indirect ook de slachtoffers van huiselijk geweld.”

Toekomst

De jubileumdagen zijn de aanzet voor de volgende 10 jaar, waarin de LVAK verdergaat met professionalisering, deskundigheidsbevordering, belangenbehartiging en het ontwikkelen van materialen. De LVAK stelt zich tot doel dat iedere beroepskracht die met de Meldcode moet werken, advies en begeleiding kan vragen bij een geschoolde aandachtsfunctionaris. Het toekomstideaal van de LVAK is en blijft: aandachtsfunctionaris als een erkende functie.

© Copyright 2023, Vereniging LVAK, alle rechten voorbehouden.